Rusia va revizui atitudinea faţă de Transnistria în cazul proclamării independenţei Kosovo

Rusia va trebui să îşi reconsidere poziţia faţă de regiunile separatiste Abhazia şi Transnistria în cazul în care Kosovo îşi va proclama independenţa, afirmă Serghei Mironov, preşedintele Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului rus, relatează pagina online a agenţiei Itar-Tass.

1 afișare
Imaginea articolului Rusia va revizui atitudinea faţă de Transnistria în cazul proclamării independenţei Kosovo

Rusia va revizui atitudinea faţă de Transnistria în cazul proclamării independenţei Kosovo

"Trebuie să tragem concluzii şi să reconsiderăm atitudinea faţă de aceste teritorii din perspectiva situaţiei provinciei Kosovo", declară Mironov.

"Kosovo este un precedent internaţional foarte periculos, care va avea multe consecinţe imprevizibile. Multe regiuni europene doresc să îşi reconsidere relaţiile cu ţările în care sunt. În cazul proclamării independenţei Kosovo în mod unilateral, vom asista pentru prima dată după al II-lea Război Mondial la reconfigurarea frontierelor Europei. Rusia va avea o poziţie clară şi principială faţă de problema Kosovo", avertizează Mironov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici