Rusia vrea cel puţin opt submarine pentru Flota Mării Negre

Flota rusă la Marea Neagră va trebui să aibă în arsenalul său între opt şi zece submarine, faţă de unul singur de care dispune în prezent, a declarat joi adjunctul şefului Statului Major al Marinei ruse, viceamiralul Oleg Burţev, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

47 afișări
Imaginea articolului Rusia vrea cel puţin opt submarine pentru Flota Mării Negre

Rusia vrea cel puţin opt submarine pentru Flota Mării Negre

"Intenţionăm să trimitem flotei de la Marea Neagră submarine, inclusiv unele noi de tip Lada, dar Ucraina se opune, deoarece consideră această procedură o reînnoire a arsenalului", a declarat el.

Flota rusă la Marea Neagră dispune în prezent de un singur submarin cu propulsie Diesel Alrosa (proiectul 877 sau Kilo, potrivit clasificării NATO), un alt submersibil fiind în reparaţie.

Amiralul a declarat că principalul port rusesc de la Marea Neagră, Novorossiisk, va fi o alternativă pentru baza din Sevastopol, pentru desfăşurarea submarinelor suplimentare, atunci când Rusia va încheia de construit infrastructura necesară.

"Infrastructura este construită în conformitate cu un program federal pentru construcţia unei baze navale la Novorossiisk până în 2020", a declarat Burţev.

Flota rusă de la Marea Neagră foloseşte facilităţile navale din Crimeea, în sudul Ucrainei, în conformitate cu un acord încheiat în 1997 care prevede închirierea bazei până în 2017.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici