Rusia vrea o bază în Abhazia pentru Flota de la Marea Neagră

Rusia ia în considerare posibilitatea de a deschide o bază în Abhazia pentru Flota de la Marea Neagră, a anunţat joi un parlamentar şi fost comandant de flotă, citat de RIA Novosti, în pagina electronică.

30 afișări
Imaginea articolului Rusia vrea o bază în Abhazia pentru Flota de la Marea Neagră

Rusia vrea o bază în Abhazia pentru Flota de la Marea Neagră

Flota rusă de la Marea Neagră utilizează mai multe facilităţi navale în Peninsula Crimeea din Ucraina conform unui acord din 1997, în baza căruia Ucraina a închiriat Rusiei bazele până în 2017.

Vladimir Komoiedov, un parlamentar comunist, a participat la o reuniune a comisiei de apărare pe tema dezvoltării forţelor armate până în 2020.

Întrebat despre posibilitatea de a deschide o bază la Oceamcira, un oraş aflat la ţărmul mării din regiunea separatistă georgiană, el a răspuns: "Problema referitoare la Abhazia este în discuţie".

Preşedintele ucrainean Viktor Iuşcenko a anunţat că Ucraina nu va extinde perioada de închiriere a bazei de la Sevastopol după 2017 şi a cerut flotei ruse să-şi pregătească retragerea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici