Ruşii fac progrese în Donbas şi se apropie de Lisichansk

Forţele ruseşti fac progrese în Donbas, la sud de Lisichansk, şi se apropie de oraşul aflat lângă Severodonetsk-ul unde se dau lupte grele de câteva săptămâni.

1557 afișări
Imaginea articolului Ruşii fac progrese în Donbas şi se apropie de Lisichansk

Ruşii au avansat în ultimele 24 de ore, cucerind două sate la sud de oraşele vecine din Donbas, Lisichansk şi Severodonetsk.

Forţele autoproclamatei Republici Populare Luhansk (LPR) au anunţat vineri că au capturat satele Hirske şi Zolote.

„Grupul ucrainean, situat în cazemata Gorskoie-Zolotoie, a fost lichidat. Toate aşezările se află sub controlul nostru", a declarat Andriy Marochko, un ofiţer din cadrul autoproclamatei miliţii LPR, pe Telegram.

Şeful ucrainean al administraţiei militare regionale din Luhansk, Serhiy Hayday, a recunoscut că forţele ruseşti au avansat la sud de Lisichansk.

„Inamicul avansează spre Lysychansk dinspre Zolote şi Toshkivka. Ei chiar reuşesc în unele aşezări", a spus liderul ucrainean.

Hayday a mai anunţat că forţele ucrainene se vor retrage din oraşul Severodonetsk din cauza pierderilor uriaşe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici