Sabawi Ibrahim al-Hassan, fratele vitreg al lui Saddam Hussein, a murit de cancer

Sabawi Ibrahim al-Hassan, fratele vitreg şi fostul şef al serviciilor de informaţii ale fostului dictator irakian Saddam Hussein, a murit luni de cancer la spital, la Bagdad, a anunţat Ministerul Justiţiei.

142 afișări
Imaginea articolului Sabawi Ibrahim al-Hassan, fratele vitreg al lui Saddam Hussein, a murit de cancer

Sabawi Ibrahim al-Hassan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sabawi Ibrahim al-Hassan a fost condamnat la pedeapsa cu moartea pentru "crime împotriva poporului irakian", după ce a fost capturat în 2005, a anunţat Wissam al-Fraiji, un purtător de cuvânt al Ministerului Justiţiei, într-un comunicat.

Fratele vitreg al lui Saddam Hussein a fost transferat la spital după ce starea acestuia s-a degradat, a anunţat el.

Alţi membri din cadrul fostului regim, bolnavi, sunt deţinuţi, de asemenea, în închisori irakiene.

Familia lui Tariq Aziz, fost vicepremier şi un confident apropiat al lui Saddam Hussein, a continuat să ceară eliberarea acestuia din motive medicale, mai ales în urma unei crize cardiace, la sfârşitul lui 2007.

Însă Tariq Aziz a cerut executarea condamnării sale la moarte, pentru "crime cu premeditare şi crime împotriva umanităţii".

El este încarcerat de când s-a predat, în aprilie 2003, după câteva zile de la prăbuşirea Bagdadului, în urma invaziei Irakului de către o coaliţie condusă de către Statele Unite.

O serie de foşti oficiali din cadrul regimului lui Saddam Hussein au fost, deja, executaţi, inclusiv fostul dictator, spânzurat pe 30 decembrie 2006.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici