Sandor Pinter: România este mai pregătită decât Bulgaria pentru aderarea la Schengen

România ar putea fi pregătită pentru aderarea la Schengen, însă Bulgaria nu a îndeplinit încă cerinţele tehnice în acest sens, a declarat marţi, în cadrul Parlamentului European, ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, citat de site-ul Novinite.com.

55 afișări
Imaginea articolului Sandor Pinter: România este mai pregătită decât Bulgaria pentru aderarea la Schengen

Sandor Pinter: România este mai pregătită decât Bulgaria pentru aderarea la Schengen

"Opinia experţilor este că pentru moment Bulgaria nu îndeplineşte cerinţele la graniţa cu Turcia din zona Kapitan Andreevo. Autorităţile de la Sofia recunosc acest lucru şi au promis să depăşească aceste probleme până la mijlocul lui martie", a declarat Pinter în cadrul Parlamentului European.

El a adăugat că deşi vecina Bulgariei, România, ar putea fi pregătită din punct de vedere tehnic, nu este posibil ca cele două ţări să adere separat la Schengen, devreme ce au o importantă graniţă comună.

Pinter nu a evocat însă nicio dată specifică pentru aderarea celor două ţări, după opoziţia Franţei şi Germaniei, cărora li s-a alăturat Finlanda.

Intervievat de postul naţional de radio din Bulgaria, ministrul ungar de Interne a declarat că dacă Bulgaria şi România îndeplinesc criteriile tehnice până la jumătatea lui martie, atunci se va putea negocia cu Franţa şi Germania pe alte teme.

Pinter a fost moderat de optimist, afirmând că aderarea celor două ţări la Schengen ar putea fi finalizată înainte de încheierea preşedinţiei ungare a UE, la 1 iulie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici