Şapte lucrători umanitari au fost răpiţi în Siria

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a anunţat duminică faptul că şapte lucrători umanitari daţi dispăruţi în Siria au fost răpiţi de către combatanţi neidentificaţi.

266 afișări
Imaginea articolului Şapte lucrători umanitari au fost răpiţi în Siria

Şapte lucrători umanitari au fost răpiţi în Siria, anunţă CICR

"Şase membri ai personalului CICR şi un membru al Semilunei Roşii siriene au fost răpiţi la Idleb, în bord-vestul Siriei", a declarat pentru AFP Ewan Watson, un purtător de cuvânt al CICR. "Nu ştim cine i-a răpit. Era vorba despre persoane înarmate neidentificate", a adăugat el, la sediul organizaţiei, la Geneva.

Anterior, o purtătoare de cuvânt a CICR la Beirut a anunţat dispariţia, duminică, a acestor şapte persoane, şase angajaţi CICR şi un membru al Semilunei Roşii siriene, în nordul ţării.

Această purtătoare de cuvânt, Samar El Kadi, a vorbit despre o "presupusă răpire în timp ce se întorceau de la Idleb către Damasc".

Ea nu a oferit vreo informaţie despre circumstanţele dispraţiei celor şapte persoane. Organizaţia "încearcă să intre în contact cu echipa noastră", a adăugat Kadi.

Televiziunea de stat siriană a anunţat, anterior, că "bande de terorişti înarmaţi au deschis focul asupra unei misiuni CICR (...) şi au răpit membri ai acesteia".

Potrivit aceleiaşi surse, faptele au avut loc pe drumul dintre Sarmine şi Saraqib, în provincia Idleb (nord-vest).

Părţi importante din această provincie se află sub controlul grupărilor rebele, inclusiv a unor islamişti, care luptă pentru îndepărtarea de la putere a regimului lui Bashar al-Assad, într-un conflict care s-a soldat cu peste 115.000 de morţi, potrivit unui ONG.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici