Şapte persoane inculpate începând de sâmbătă, în cazul incendiilor din Grecia

Şapte persoane bănuite că au provocat incendii în diferite regiuni ale Greciei au fost inculpate începând de sâmbătă, a anunţat luni un purtător de cuvânt al pompierilor, citat de AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Şapte persoane inculpate începând de sâmbătă, în cazul incendiilor din Grecia

Şapte persoane inculpate începând de sâmbătă, în cazul incendiilor din Grecia

Circa zece persoane bănuite că ar fi provocat incendiile din peninsula Peloponez şi insula Eubeea, soldate cu moartea a peste 60 de persoane, au fost arestate de vineri.

Alte 26 de persoane au fost inculpate de la începutul lui iunie pentru o serie de incendii, a precizat purtătorul de cuvânt Yannis Stamoulis, într-o conferinţă de presă.

Printre cele 33 de inculpări din iunie figurează 15 cazuri de inculpare pentru incendiu voluntar şi alte 18 pentru neglijenţă, a precizat purtătorul de cuvânt.

Evocând ipoteza unor incendii provocate, premierul grec Costas Caramanlis a dat sâmbătă asigurări că "Guvernul va face tot posibilul pentru a descoperi persoanele vinovate şi pentru a le pedepsi". El a adăugat că toate zonele afectate de incendii "vor fi reîmpădurite".

Pe de altă parte, premierul a declarat că "lupta înverşunată" împotriva incendiilor de pădure continuă, iar prioritatea actuală o constituie reconstrucţia ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici