Sarah Ferguson intermediază o întâlnire cu prinţul Andrew pentru 500.000 de lire sterline - VIDEO

Fosta soţie a prinţului Andrew, Sarah Ferguson, a fost filmată în timp ce accepta o importantă sumă de bani de la un jurnalist sub acoperire pentru a-l prezenta pe acesta fostului ei soţ, "ambasador" al comerţului britanic în lume, a afirmat duminică un tabloid britanic.

62 afișări
Imaginea articolului Sarah Ferguson intermediază o întâlnire cu prinţul Andrew pentru 500.000 de lire sterline - VIDEO

Sarah Ferguson acceptă să intermedieze o întâlnire cu prinţul Andrew pentru 500.000 de lire sterline (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Săptămânalul News of the World a dat publicităţii o înregistrare video în care Sarah Ferguson accepta să "vândă" accesul său privilegiat la ducele de York, cu care a rămas în relaţii bune de la divorţul din 1996, în schimbul sumei de 500.000 de lire sterline (575.000 de euro), unui jurnalist al publicaţiei care a pretins că este un bogat om de afaceri străin.

Din 2001, prinţul Andrew este reprezentantul special al Marii Britanii pentru comerţ internaţional şi investiţii.

Ducesa este "zdrobită de situaţie" şi "copleşită de regrete", a declarat un purtător de cuvânt al acesteia în cursul după-amiezii.

News of the World afirmă că în timpul acestei întâlniri, care ar fi avut loc marţi, Sarah Ferguson ar fi acceptat un avans de 40.000 de dolari (31.800 de euro), după care ar fi declarat: "Pot să deschid toate uşile pe care le doriţi".

Suma de "500.000 de lire sterline, când puteţi, pentru mine", ar fi precizat ducesa de York, potrivit înregistrării postate pe site-ul publicaţiei. Ea ar fi cerut ca suma să fie transferată în contul său bancar din Marea Britanie, apoi a solicitat un procent din afacerile care vor decurge din intervenţia sa.

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a refuzat, duminică, să facă vreun comentariu.

Video stirileprotv.ro

În ediţia sa scrisă, tabloidul a precizat că prinţul Andrew nu era la curent cu această tranzacţie, chiar dacă ducesa i-ar fi spus interlocutorului său că a discutat cu fostul ei soţ. "Andrew mi-a spus «cere-i 500.000 de lire sterline»", ar fi declarat ea.

"El ştie că a fost nevoit să îmi vină în ajutor până acum pentru că nu am bani. Deci dacă vreţi să vă întâlniţi pentru afacerile dumneavoastră, aveţi grijă de mine şi el va avea grijă de dumneavoastră (...) Veţi recupera de zece ori" această sumă, ar fi declarat ea.

Ducesa s-ar fi întâlnit cu falsul om de afaceri de două ori, o dată într-un hotel din New York, iar a doua oară într-un club privat din Londra, înainte de a merge într-un apartament din apropiere, unde ar fi primit banii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici