Sarah Palin gafează din nou: SUA trebuie să fie alături de Coreea de Nord

Sarah Palin, personalitate marcantă a ultraconservatorilor americani, a declarat, într-o eroare nefericită, că, în conflictul coreean, Statele Unite ar trebui să fie alături de Coreea de Nord.

79 afișări
Imaginea articolului Sarah Palin gafează din nou: SUA trebuie să fie alături de Coreea de Nord

Sarah Palin gafează din nou: SUA trebuie să fie alături de Coreea de Nord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Evident, trebuie să fim alături de aliatul nord-coreean", a declarat ea. Aflată în turneu pentru promovarea unei noi cărţi, Palin a fost invitată la o emisiune de radio moderată de jurnalistul conservator Glenn Bleck.

"Da, trebuie, de asemenea, să rămânem prudenţi şi să fim alături de aliatul sud-coreean, cu siguranţă", a adăugat ea, după ce a fost corectată de jurnalist.

Palin ar putea să candideze la învestitura republicană pentru alegerile prezidenţiale din 2012, dar acesta este tipul de gafă pe care ar trebui să îl evite dacă vrea să înlăture îndoielile privind credibilitatea sa.

Fostă candidată la vicepreşedinţia Statelor Unite alături de John McCain în 2008 şi fost guvernator de Alaska, Palin a fost vehement criticată în 2008 din cauza lipsei sale de experienţă.

Ea a sedus de atunci numeroşi alegători din cadrul ultraconservatorilor republicani, nu fără a genera dispute în propria tabără.

Această eroare s-a produs în timp ce Palin şi-a multiplicat apariţiile mediatice. Ea este protagonista unui reality-show în opt episoade în Alaska, difuzat pe postul de televiziune TLC.

În legătură cu tensiunile dintre cele două Corei, Palin a apreciat că "acestea vin dintr-o problemă mai mare, în legătură cu care toşi ne vom întreba «oare ce vom face?» şi nu avem deloc încredere că administraţia americană poate duce o politică fermă de sancţionarea a ceea ce va face Coreea de Nord".

"Acest lucru îmi creează teamă pentru politica noastră de securitate naţională", a adăugat ea. Statele Unite trebuie "să amintească Phenianului că nu vom recompensa comportamentele greşite, nu vom pleca şi trebuie să insistăm pe lângă China să îşi intensifice presiunile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici