Sarkozy ar putea reveni în politică: "E vorba de Franţa, voi fi obligat"

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a declarat că nu doreşte să revină în politică, dar că ar putea să fie "obligat să o facă" pentru Franţa, din cauza gravităţii situaţiei, citat în ediţia de joi a săptămânalului Valeurs Actuelles.

101 afișări
Imaginea articolului Sarkozy ar putea reveni în politică: "E vorba de Franţa, voi fi obligat"

Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Va exista, din păcate, un moment în care întrebarea nu va mai fi «Doriţi?» ci «Aveţi de ales?» (...). În acest caz, nu voi putea continua să îmi spun că sunt fericit, îmi duc fiica la şcoală, ţin conferinţe în întreaga lume. În acest caz, voi fi efectiv obligat să merg. Nu pentru că vreau. Nu pentru că trebuie. Ci doar pentru că este vorba despre Franţa", a declarat fostul şef de stat, învins în alegerile de la 6 mai 2012 de socialistul François Hollande.

De la plecarea de la Palatul Elysée, anul trecut, fostul preşedinte a ieşit din plitică, s-a dedicat vieţii în familie alături de soţia sa Carla Bruni şi fiica lor Giulia şi a susţinut conferinţe.

Sarkozy a mai declarat că nu doreşte să aibă "a face cu lumea politică, care (îl) plictiseşte de moarte", potrivit declaraţiilor citate în articolul din Valeurs Actuelles.

Întrebat dacă vrea să se răzbune, Sarkozy a răspuns că "este un sentiment foarte negativ". "Şi ce răzbunare ar fi? Să preiau Franţa în starea în care o vor lăsa socialiştii (...) Aşadar, sincer, am dorinţa să revin? Nu", a mai spus el.

Fostul său premier François Fillon, care şi-a exprimat deja ambiţiile prezidenţiale, a declarat miercuri pentru BFMTV că "nu este un casting, subiectul de azi!".

Refuzând să comenteze declaraţiile lui Nicolas Sarkozy, el a aminitit că mai degrabă este vremea unui "examen de conştiinţă, de a vedea ceea ce a funcţionat în modul în care s-a guvernat" sau de a observa şi "experienţele din jurul nostru".

"Singurul lucru care contează este să avem un proiect politic. Vom vedea apoi cine este cel mai în măsură să poarte" acest proiect, a subliniat Fillon.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici