Sarkozy consideră că Europa şi Marea Britanie "au nevoie" una de cealaltă

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a cerut în mod repetat Marii Britanii să participe "din interior" la reconstrucţia europeană, afirmând într-un interviu acordat miercuri postului de radio BBC că "Europa are nevoie de englezi", relateză AFP.

11 afișări
Imaginea articolului Sarkozy consideră că Europa şi Marea Britanie "au nevoie" una de cealaltă

Sarkozy consideră că Europa şi Marea Britanie "au nevoie" una de cealaltă (Imagine: Mediafax Foto)

"Cine se poate gândi că putem construi Europa de mâine fără Marea Britanie? Cine se poate gândi că Marea Britanie va putea trăi singură, ignorantă faţă de Europa care se află la 30 de kilometri de insulă? Dar cine poate gândi un asemenea lucru? Una are nevoie de cealaltă", a declarat Sarkozy în interviul înregistrat la Paris, cu câteva ore înaintea vizitei sale de 36 de ore în teritoriul britanic.

"Eu vă spun să vă plasaţi în interiorul Europei, avem nevoie de voi, avem nevoie de puterea voastră, avem nevoie de potenţialul vostru, avem nevoie de dinamismul vostru", a continuat liderul francez potrivit unor fragmente difuzate de postul de radio.

În timp ce dezbaterea privind ratificarea Tratatului de la Lisabon este în impas în Marea Britanie, Nicolas Sarkozy şi-a intensificat apelurile adresate euroscepticilor englezi.

"Nu mă voi amesteca în politica internă britanică, dar le transmit tuturor oamenilor politici britanici: iubiţi insula dumneavoastă, cu foarte bine, înţeleg, dar colaboraţi cu noi întrucât avem nevoie de dumneavoastră şi poate că şi dumneavoastră, într-o zi, veţi avea de asemenea nevoie de noi", a subliniat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici