Sarkozy: Lansarea acceleratorului de particule, un succes important pentru Europa

Lansarea acceleratorului de particule, menit să reconstituie condiţiile existente în momentele imediat următoare creării Universului, este "un succes foarte mare pentru Europa" şi dovedeşte "supremaţia mondială" a acesteia în domeniu, a declarat preşedintele francez Nicolas Sarkozy.

10 afișări
Imaginea articolului Sarkozy: Lansarea acceleratorului de particule, un succes important pentru Europa

Sarkozy: Lansarea acceleratorului de particule, un succes important pentru Europa (Imagine: Mediafax/AFP)

În opinia lui Sarkozy, punerea în funcţiune a acestui accelerator este "un succes foarte mare pentru Europa, care îşi dovedeşte supremaţia mondială în domenii majore ale ştiinţei, din moment ce ştie să îşi coordoneze foarte bine eforturile şi competenţele".

"Rezultatele acestei investiţii ştiinţifice fără precedent în istoria umanităţii vor fi esenţiale nu numai pentru cunoaşterea în profunzime a universului, dar şi pentru aplicaţiile directe în domenii foarte variate, de la calcul intensiv la medicină", potrivit lui Sarkozy.

El îi "felicită pe toţi oamenii de ştiinţă europeni care au contribuit la acest succes" şi se declară "mândru să constate că oamenii de ştiinţă francezi se află în prima linie a acestui eveniment şi păstrează tradiţia excelenţei franceze în domeniul fizicii".

Acceleratorul a fost pus în funcţiune miercuri, cu scopul de a reconstitui condiţiile energiei intense din primele clipe ale Universului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici