Sarkozy nu crede în sinceritatea lui Bashar al-Assad şi în încetarea focului în Siria

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat vineri că nu crede nici în sinceritatea liderului sirian Bashar al-Assad şi nici în încetarea focului, presupusă a fi respectată de joi în ţara sa, în urma unei medieri a fostului secretar general al ONU Kofi Annan.

91 afișări
Imaginea articolului Sarkozy nu crede în sinceritatea lui Bashar al-Assad şi în încetarea focului în Siria

Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu cred în sinceritatea lui Bashar al-Assad şi nu cred, din nefericire, nici în încetarea focului. Eu cred, şi am discutat despre acest lucru cu Barack Obama ieri (n.r.- joi) seara, că este absolut necesar să fie trimişi observatori, cel puţin pentru a afla ce se întâmplă", a declarat Sarkozy într-un interviu pentru postul I-Télé.

"Este necesar să se ştie că Homs, oraşul soţiei lui Bashar al-Assad, a fost martirizat. Sunt necesari observatori pentru a afla ceea ce se petrece şi sunt convins că comunitatea internaţională trebuie să îşi asume responsabilităţile şi să creeze condiţii în vederea unor coridoare umanitare pentru ca nefericiţii care sunt masacraţi în prezent să poată să scape de un dictator", a adăugat el.

În cadrul unei videoconferinţe, joi după-amiaza, preşedinţii american şi francez au îndemnat autorităţile din Siria să îşi respecte "cu scrupulozitate şi în mod necondiţionat" angajamentele de încetare a focului obţinute de către emisarul special al ONU şi Ligii Arabe Kofi Annan.

Regimul lui Bashar al-Assad şi opoziţia au acceptat să respecte începând de joi o încetare a focului, în urma intervenţiei emisarului internaţional. După o zi de linişte relativă, vineri dimineaţa au izbucnit confruntări armate între militari din cadrul armatei siriene şi dezertori, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici