Şase foşti angajaţi ai companiei eBay, acuzaţi de campanie de intimidare online a unui cuplu de bloggeri din Statele Unite. Cum i-au terorizat

  • Şase foşt angajaţi eBay au terorizat un cuplu de bloggeri deoarece aceştia scriau articole în care criticau compania.
  • Larve de muscă, paianjeni vii, măşti de porc însângerat erau „coletele” pe care un cuplu le primeau des din partea unor şase angajaţi ai eBay.
  • Cei şase sunt acuzaţi de cyberbullying şi riscă închisoarea.
1125 afișări
Imaginea articolului Şase foşti angajaţi ai companiei eBay, acuzaţi de campanie de intimidare online a unui cuplu de bloggeri din Statele Unite. Cum i-au terorizat

Şase foşti angajaţi ai companiei eBay, acuzaţi de cyberbullying. Sursa: FBI Boston

Şase foşti angajaţi ai companiei eBay sunt acuzaţi de intimidare şi hărţuire online (cyberbullying), după ce au terorizat un cuplu de blogger din Natick, informează Departamentul de Justiţie din Massachusetts, Statele Unite. Cei şase s-au decis să hărţuiască online cuplul după publicarea unui articol despre o litigare în care a fost implicată compania.
 
Larve de muscă, paianjeni vii, fetuşi de porc morţi, măşti de porc însângerat, materiale pornografice erau „coletele” pe care cuplul le primea des din partea celor şase. „O vom înnebuni pe această doamnă”, este mesajul trimis de către un angajat eBay către un coleg de-al său, în aprilie 2019, conform plângerii penale înregstrate la tribunalul din Boston. 
 
Totodată, aceştia mergeau până la casa bloggerilor pentru a-i urmări, în încercarea de a-i opri să mai publice articole în care criticau eBay, conform procurorilor federali. În plus, aceştia trimiteau mesaje defăimătoare la adresa cuplului, pe Twitter.
 
Foştii angajaţi aveau funcţii de conducere în companie. Aceştia au fost arestaţi luni dimineaţa şi acuzaţi de cyberbullying. 
 
Compania eBay şi-a cerut scuze cuplului de bloggeri şi i-a concediat pe cei şase. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici