Şase incidente tehnice, în ultima lună, la centrale nucleare din Ucraina

Şase probleme tehnice s-au înregistrat în ultimele patru săptămâni la centralele nucleare din Ucraina, fără însă a exista scurgeri radioactive, anunţă Comisia de securitate nucleară de la Kiev, potrivit paginii online a agenţiei Zik.

177 afișări
Imaginea articolului Şase incidente tehnice, în ultima lună, la centrale nucleare din Ucraina

Şase incidente tehnice, în ultima lună, la centrale nucleare din Ucraina (Imagine: Mediafax/AFP)

Potrivit sursei citate, pe 8 şi 21 mai au avut loc două defecţiuni la centrala nucleară Pivdennukrainska. Incidente similare s-au înregistrat la 29 mai la centrala Rivne şi la 31 mai la centrala Zaporizhia.

Alte două defecţiuni au avut loc în iunie. În total, de la începutul anului, în Ucraina au avut loc 11 incidente tehnice la centrale nucleare.

În urma sesizărilor primite din partea locuitorilor regiunii Liov, Ministerul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă a dat asigurări că nivelul radiaţiilor se situează în limitele admise.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici