Şase pakistanezi au murit în urma cutremurului resimţit duminică în Afganistan, Pakistan şi India

Şase pakistanezi au murit, iar alţi douăzeci şi opt au fost răniţi, în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter, resimţit duminică în Afganistan, Pakistan şi India, informează The Financial Express.

560 afișări
Imaginea articolului Şase pakistanezi au murit în urma cutremurului resimţit duminică în Afganistan, Pakistan şi India

Şase pakistanezi au murit în urma cutremurului resimţit duminică în Afganistan, Pakistan şi India

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 200 de kilometri, potrivit Le Figaro.

Epicentrul a fost la 282 de kilometri nord-est de capitala Kabul, într-o regiune muntoasă unde cuntremurele au loc frecvent.

Orice cutremur care are loc la o adâncime mai mare de 200 de kilometri poate provoca daune mari la suprafaţă, potrivit experţilor.

În Pakistan, şase persoane au murit din cauza cutremurului iar alte douăzeci şi opt au fost rănite, potrivit Autorităţii Naţionale pentru Gestionarea Dezastrelor.

“Cutremurul cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter, la o adâncime de 190 de kilometri, a fost resimţit pe muntele Hindukush la ora 3.58 p.m“, a spus J L Gautam, directorul de operaţiuni al Centrului Naţional de Seismologie din New Delhi.

Potrivit Radio Pakistan, cutremurul a fost resimţit puternic în localităţile Peshawar, Chitral, Swat, Gilgit, Faisalabad şi Lahore.
Locuitorii din Kabul şi Islamabad au ieşit din case atunci când a început cutremurul, care a durat mai mult de un minut.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici