Şase persoane, rănite la Festivalul San Fermin de la Pamplona. Din 7 iulie, zeci de oameni au ajuns la spital, cinci dintre ei împunşi de tauri

Şase persoane au fost rănite, dar niciuna nu a fost împunsă de tauri, în cadrul celei de-a şasea zi a Festivalului San Fermin de la Pamplona, au anunţat miercuri medicii spanioli, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

248 afișări
Imaginea articolului Şase persoane, rănite la Festivalul San Fermin de la Pamplona. Din 7 iulie, zeci de oameni au ajuns la spital, cinci dintre ei împunşi de tauri

Şase persoane, rănite la Festivalului San Fermin de la Pamplona. Din 7 iulie, zeci de oameni au ajuns la spital, cinci dintre ei împunşi de tauri

Potrivit medicului Jon Arizeta, de la spitalul Navarra, cinci persoane au suferit contuzii, iar una a primit o lovitură la nivelul craniului, în urma cursei cu tauri de la Pamplona.

Miercuri, alergarea taurilor pe străzile Pamplonei a început la ora locală 08.00 (09.00, ora României), pe un traseu de 850 de metri, şi a durat două minute şi 16 secunde, una dintre cele mai rapide curse din acest an.

Din data de 7 iulie, când a început evenimentul, zeci de persoane au fost rănite, după ce au căzut sau au fost călcate de către tauri. Totodată, patru americani şi un spaniol au ajuns la spital cu răni serioase, după ce au fost împunşi de către tauri.

Sărbătorile de San Fermin, dedicate Sfântului Fermin, patronul spiritual al oraşului Pamplona, atrag în fiecare an sute de mii de vizitatori din întreaga lume. Participanţii se îmbracă în alb, poartă în jurul gâtului eşarfe roşii şi aleargă în faţa celor şase tauri pe un traseu stradal format în cartierul vechi al oraşului.

Foto: Hepta

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici