Şase presupuşi lideri al-Qaida, ucişi în Yemen

Şase presupuşi lideri ai organizaţiei Al-Qaida din Peninsula Arabică, printre care şi Qassem Al-Rimi, au fost ucişi într-un raid aerian, vineri, în nordul Yemenului, a declarat un oficial de rang înalt din această ţară.

16 afișări
Imaginea articolului Şase presupuşi lideri al-Qaida, ucişi în Yemen

Şase presupuşi lideri al-Qaida, ucişi în Yemen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Şase lideri ai Al-Qaida, printre care şi liderul militar al reţelei, Qassem Al-Rimi, au fost ucişi vineri", a declarat oficialul, sub protecţia anonimatului.

"Ammar al-Waili, Ayedh al-Chabwani şi Saleh Al-Tais au fost de asemenea ucişi în raidul desfăşurat de un avion de luptă", în cursul zilei, la Al-Agasher, o regiune deşertică din estul provinciei Saada, a precizat acesta.

Atacul s-a desfăşurat în apropierea postului de frontieră Al-Buqa, în apropiere de frontiera cu Arabia Saudită, potrivit acestuia.

"Doi dintre suspecţi au reuşit să fugă", a declarat acesta, precizând că "urmărirea teroriştilor al-Qaida va continua" şi că "Guvernul va folosi toate mijloacele de care dispune pentru a eradica terorismul pe teritoriul yemenit".

Qassem al Rimi şi Ammar al-Waili sunt pe lista celor 152 de suspecţi căutaţi de agenţiile de securitate.

"Rimi este principalul organizator al majorităţii operaţiunilor al-Qaida în Yemen", a declarat oficialul, adăugând că acesta a scăpat de două ori forţelor de securitate: în 2008 în provincia Marib (est) şi la sfârşitul lui 2009 la Aehab (în apropiere de Sanaa).

În prima fază, Ministerul Apărării a declarat că raidul a avut loc între provinciile Saada şi Al-Jawf.

Autorităţile yemenite au lansat, în ultimele săptămâni, o ofensivă împotriva membrilor al-Qaida, cerând cooperarea populaţiei şi sprijinul comunităţii internaţionale în acest sens.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici