Şase străini, răniţi în urma deraierii unui tren în Rusia

Ministrul rus al Sănătăţii, Tatiana Golikova, a anunţat că şase cetăţeni străini figurează printre persoanele rănite în urma deraierii, vineri seara, a trenului Nevski Express, care făcea legătura între Moscova şi Sankt Petersburg.

15 afișări
Imaginea articolului Şase străini, răniţi în urma deraierii unui tren în Rusia

Şase străini, răniţi în urma deraierii unui tren în Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printre răniţi figurează un italian, un belgian, un azer, un belarus şi doi ucraineni, potrivit ministrului.

Circa 25 de persoane au murit în urma deraierii trenului de pasageri, potrivit unui nou bilanţ anunţat duminică de ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţă, Serghei Şoigu. Un bilanţ anterior indica 26 de morţi.

Conform ultimului bilanţ, care mai poate fi revizuit, "25 de persoane au murit şi 26 sunt dispărute. Acestea nu sunt nici la spital, printre răniţi, nici printre morţi", a declarat el la postul public de televiziune rus, la finalul reuniunii comisiei interguvernamentale create după dezastru.

Bilanţul precedent, anunţat sâmbătă seara de Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, menţiona cel puţin 26 de morţi, 18 dispăruţi şi 104 răniţi. Alte bilanţuri publicate anterior oscilau între 25 şi 39 de morţi.

Deraierea mai multor vagoane ale Nevski Express, utilizat adesea de turiştii străini, a avut loc vineri, în jurul orei 21.30 (20.30, ora României), la limita dintre regiunile Novgorod şi Tver.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici