Şase tancuri Leopard 2 au plecat din Spania către Ucraina

Şase tancuri Leopard 2 cu destinaţia Ucraina au părăsit oraşul portuar spaniol Santander, în nordul Spaniei, şi se află în drum spre destinaţie, a declarat ministrul spaniol al Apărării, Margarita Robles, citată de CNN.

123 afișări
Imaginea articolului Şase tancuri Leopard 2 au plecat din Spania către Ucraina

Şase tancuri Leopard 2 au plecat din Spania către Ucraina

Robles a declarat jurnaliştilor că tancurile au părăsit Santander „împreună cu 20 de vehicule de transport greu”, iar călătoria pe mare va dura între cinci şi şase zile.

„În şase zile, trecând printr-o altă ţară, vor fi în Ucraina”, a spus ea.

Robles a declarat săptămâna trecută că alte patru tancuri Leopard, în plus faţă de cele şase actuale, vor fi trimise în Ucraina în urma reparaţiilor, „cât mai curând posibil”.

Un total de 40 de membri ai echipajului tancurilor şi 15 mecanici au fost, de asemenea, instruiţi în Spania, potrivit Reuters.

Ucraina s-a bazat pe tancuri învechite din epoca sovietică pe toată durata invaziei ruseşti şi a făcut apel la Occident pentru tancuri de luptă moderne pentru a consolida forţele Kievului.

Cererea relativ redusă de întreţinere a Leopardului în comparaţie cu alte modele de tancuri înseamnă că acesta va fi deosebit de potrivit pentru nevoile ucrainenilor, au declarat experţii.

Mai multe armate din întreaga lume folosesc Leoparduri şi se crede că există aproximativ 2.000 de vehicule Leopard 2 răspândite în Europa, la diferite niveluri de pregătire.

În ultimele luni, SUA, alături de ţări precum Polonia, Finlanda şi Marea Britanie, s-au angajat să trimită tancuri în Ucraina.

În urma presiunilor internaţionale, Germania a anunţat în ianuarie o decizie majoră prin care a anunţat că va trimite tancuri Leopard 2 trupelor de la Kiev, stârnind furia oficialilor de la Kremlin, care au încercat să catalogheze această mişcare drept un act de agresiune împotriva Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tanc,
leopard,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici