Scandal de proporţii pe tema măştilor chirurgicale: Motivul pentru care mai multe asistente medicale şi-au suspendat activitatea

  • Un număr de 10 infirmiere şi-au suspendat activitatea din cauza lipsei măştilor N95
  • Au refuzat să poarte măşti chirurgicale atunci când tratau pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus
  • Spitalul le-a plasat în concediu administrativ cu plata
683 afișări
Imaginea articolului Scandal de proporţii pe tema măştilor chirurgicale: Motivul pentru care mai multe asistente medicale şi-au suspendat activitatea

Asistentele medicale dintr-un stat american au refuzat să lucreze fără măşti de protecţie

Un scandal de proporţii ia amploare la spitalul Providence Saint John's Health Center din Santa Monica, California. Zece asistente medicale sunt suspendate pe o perioadă nedeterminată. Ele au refuzat să poarte măşti chirurgicale atunci când tratau pacienţi cu noul Covid-19, relatează CNN.

Motivul este căt se poate de simplu. Restul personalului medical din unitate ar fi primit protecţie adecvată iar infirmierele nu. Spitalul nu avea la momentul respectiv suficiente măşti N95. Asistentele pun la îndoiala decizia spitalului. Una dintre colegele lor s-a îmbolnăvit cu noul virus în timp ce trata pacienţi cu masca chirurgicală.
 
Măştile N95 sunt esenţiale pentru că asigură protecţie şi ventilaţie adecvată. Ele blochează 95% dintre particulele din aer, printre care şi cele de coronavirus. Multe spitale din Statele Unite se zbat pentru a obţine mai multe astfel de măşti, dar la nivel mondial este penurie.
 
Cu toate că măştile N95 sunt preferate, personalul medical este obligat să poarte măşti chirurgicale atunci când primele nu sunt disponibile, pentru a împiedica contaminarea cu noul virus.
 
De la momentul când asistentele au refuzat să intre în camera pacienţilor şi până în prezent, politica spitalului cu privire la măştile N95 s-a schimbat. Între timp ei au primit stocuri suplimentare din acest tip de măşti. Cu toate acestea, asistentele sunt în continuare suspendate.
 
Suspendarea lor vine în contextul în care spitalele de pe tot întinsul Statelor Unite se confruntă cu un nou val al numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus.
 

Sursa foto: profimedia

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici