Scandal în Africa de Sud: 14 mineri acuzaţi de viol în grup au fost achitaţi

  • 14 mineri acuzaţi de viol în grup au fost achitaţi deoarece anchetatorii nu au reuşit să adune destule dovezi.
  • Aceştia au fost anchetaţi după ce opt femei care filmau un videoclip muzical au fost atacate şi violate.
751 afișări
Imaginea articolului Scandal în Africa de Sud: 14 mineri acuzaţi de viol în grup au fost achitaţi

FOTO Twitter

14 mineri din Africa de Sud, proveniţi din rândul migranţilor ilegali, au fost exoneraţi de acuzaţiile de viol, după ce probele ADN nu au reuşit să îi lege de infracţiune.

În iulie, opt femei au fost atacate de zeci de bărbaţi în timp ce filmau un videoclip muzical în apropierea unei mine abandonate din afara Johannesburgului. Informaţiile privind atacul au zguduit Africa de Sud şi au dus la proteste violente şi ameninţări împotriva migranţilor fără documente.

Poliţia a declarat că va continua să investigheze pentru a-i aduce pe infractori în faţa justiţiei. Africa de Sud are una dintre cele mai mari rate de violuri raportate din lume, dar condamnările sunt puţine.

Cei 14 bărbaţi au fost reţinuţi şi acuzaţi după ce unele dintre victime i-au recunoscut pe aceştia în timpul unei confruntări la sediul poliţiei.

Cu toate acestea, joi, un purtător de cuvânt al Autorităţii Naţionale de Procuratură din Africa de Sud (NPA) a declarat că nu există „probe suficiente pentru a continua cazul". Deşi cei 14 bărbaţi au fost absolviţi de acuzaţiile de violenţă sexuală şi jaf, NPA a declarat că vor fi în continuare acuzaţi de încălcarea Legii privind imigraţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici