Scandal în Marea Britanie: Detalii despre 75.000 de infractori străini aflaţi pe teritoriul britanic, ascunse

Marea Britanie nu a reuşit să transmită detalii despre 75.000 de infractori străini, aflaţi pe teritoriul său, în statele din Uniunea Europeană şi a încercat să ascundă scandalul pentru a nu îşi afecta reputaţia în cadrul Blocului comunitar, informează The Guardian.

1371 afișări
Imaginea articolului Scandal în Marea Britanie: Detalii despre 75.000 de infractori străini aflaţi pe teritoriul britanic, ascunse

Sursa FOTO: Profimedia Images

Eroarea care a dus la acest scandal a rămas nedetectată timp de cinci ani, timp în care una dintre trei alerte privind infractori străini nu a ajuns la statele membre UE. Autorităţile ţărilor europene nu au fost informate cu privire la infracţiunile comise, la sentinţele date de tribunalele britanice sau la riscul pe care îl prezintă cei acuzaţi pentru public

Din această cauză, infractorii ar fi putut călători înapoi în ţările lor fără o notificare către autorităţile locale. În acest context, un membru senior al Parlamentului European a avertizat că o anchetă desfăşurată de Bruxelles este inevitabilă.

Dezvăluirea a fost făcută în urma unor negocieri cu Uniunea Europeană privind viitoarele relaţii de securitate.

Un oficial european a declarat că încrederea Uniunii Europene va scade în Marea Britanie în urma acestui scandal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici