Scandal în Ungaria după ce preşedinta a graţiat o persoană condamnată într-un caz de abuz sexual

  • Partidele de opoziţie din Ungaria au cerut demisia preşedintei Katalin Novak, din cauza deciziei ei de a graţia o persoană condamnată într-un dosar de abuz sexual.
  • Aceasta a fost complice în muşamalizarea unui caz dintr-un cămin de copii unde directorul a comis abuzuri sexuale, potrivit Reuters.
1526 afișări
Imaginea articolului Scandal în Ungaria după ce preşedinta a graţiat o persoană condamnată într-un caz de abuz sexual

Scandal în Ungaria după ce preşedinta a graţiat o persoană condamnată într-un caz de abuz sexual

Katalin Novak a graţiat mai multe persoane în aprilie 2023, înaintea vizitei Papei Francisc, decizia fiind cunoscută de public. Totuşi, publicaţia maghiară 444.hu a anunţat, citând documente judecătoreşti, că directorul adjunct al casei de copii se numără printre cei graţiaţi.

Acest lucru a declanşat numeroase proteste. Partidele de opoziţie au cerut demisia preşedintei şi a altor oficiali implicaţi. Vineri, un protest ar putea avea loc în faţa biroului prezidenţial din Ungaria.

Persoana graţiată a fost condamnată la peste trei ani de închisoare deoarece, împreună cu directorul general al căminului de copii, a forţat unele victime să-şi retragă acuzaţiile.

Fostul director a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru că a abuzat sexual mai mulţi băieţi în perioada 2004-2016.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici