Scandal la Casa Albă: purtătorul de cuvânt a încălcat o regulă esenţială

  • Reprezentantul Casei Albe în relaţia cu presa a făcut propagandă politică
  • Karine Jean-Pierre a evidenţiat în conferinţa de presă categoria republicanilor apropiaţi lui Donalt Trump
  • Jean-Pierre contestă decizia instituţiei
1725 afișări
Imaginea articolului Scandal la Casa Albă: purtătorul de cuvânt a încălcat o regulă esenţială

Sursa foto: MediafaxFoto

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat că avocaţii instituţiei vor revizui  hotărârea agenţiei guvernamentale care susţine că aceasta a încălcat o regulă care limitează activitatea politică a angajaţilor federali.

„Deoarece doamna Jean-Pierre a făcut declaraţiile în timp ce acţiona în calitatea sa oficială, a încălcat interdicţia impusă de regulament de a-şi folosi autoritatea sau influenţa oficială în scopul de a interfera sau afecta rezultatul alegerilor”, a declarat biroul.

Concret, purtătorul de cuvânt s-a referit la republicanii apropiaţia lui Trump drept republicani MAGA (Make America Great Again), această denumire fiind considerată slogan şi implicit de aici s-a tras concluzia că Jean-Pierre face lobby politic pentru fostul preşedinte.

„La momentul respectiv, mi s-a dat aprobarea să folosesc această terminologie”, a declarat Karine Jean-Pierre.

Avocaţii de la Casa Albă vor lua legătura cu Biroul Consilierului Special pentru a revizui hotărârea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici