"Războiul va fi devastator". Secretarul american al Apărării face o predicţie sumbră despre războiul cu China

Secretarul Apărării al SUA, Lloyd Austin, a avertizat că un război cu China ar fi „devastator” într-un discurs.

10259 afișări
Imaginea articolului "Războiul va fi devastator". Secretarul american al Apărării face o predicţie sumbră despre războiul cu China

Politica „Chinei Unice” a Beijingului dictează că Taiwanul, o insulă de pe coasta ţării, face parte din China.

Liderii Taiwanului, însă, consideră insula ca fiind o naţiune propriu-zisă, Republica Chinei.

Deşi Statele Unite nu recunosc oficial independenţa insulei, s-au angajat să o apere împotriva unei invazii chineze. În plus, disputa privind independenţa Taiwanului a alimentat îngrijorările cu privire la un conflict mai mare în regiunea Indo-Pacific. 

Tensiunile dintre SUA şi China în jurul Taiwanului s-au intensificat în ultimii ani. China a crescut numărul de exerciţii militare în apropierea naţiunii insulare în timpul vizitei fostului preşedinte al Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi anul trecut, catalizând îngrijorările cu privire la un conflict între cele două naţiuni.

Între timp, China şi-a continuat să-şi consolideze armata şi să-şi extindă influenţa în regiunea Indo-Pacific. 

Austin a subliniat în observaţiile sale de la summitul din Singapore că „întreaga lume are un interes în menţinerea păcii şi stabilităţii” în Taiwan, subliniind importanţa asigurării securităţii rutelor comerciale maritime din regiune. Lanţurile globale de aprovizionare, precum şi libertatea de navigaţie, depind de pacea din regiune, a spus el, avertizând asupra efectelor de lungă durată ale unui război în Taiwan. 

„Dar să nu vă înşelaţi: războiul din Strâmtoarea Taiwan ar fi devastator”, a spus el, citat de Newsweek

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici