Scandalul Panama: Percheziţii la sucursala din El Salvador a firmei Mossack Fonseca

Autorităţile din statul El Salvador au efectuat vineri o percheziţie la sucursala din această ţară a cabinetului de avocatură Mossack Fonseca, confiscând documente şi echipament, a anunţat Procuratura, relatează Reuters online.

1707 afișări
Imaginea articolului Scandalul Panama: Percheziţii la sucursala din El Salvador a firmei Mossack Fonseca

Scandalul Panama: Percheziţii la sucursala din El Salvador a firmei Mossack Fonseca

Firma de avocatură Mossack Fonseca, care are sediul în Panama, se află în centrul unui scandal în care sunt implicaţi mai mulţi lideri mondiali, acuzaţi că ar putea face parte dintr-o reţea globală de corupţie, folosindu-se de companii de tip offshore.

Procurorul General Douglas Melendez a spus că Guvernul a decis efectuarea de percheziţii după ce angajaţii Mossack Fonseca au eliminat joi sigla de pe faţada clădirii unde îşi desfăşurau activitatea, ceea ce a atras suspiciuni.

Un angajat a spus ulterior că firma intenţiona să îşi mute birourile, potrivit unei postări pe Twitter a Procurorului General.

În urma percheziţiei, au fost confiscate aproximativ 20 de calculatoare, documente, iar şapte angajaţi au fost intervievaţi, fara a fi reţinuţi, a spus Melendez în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a mai spus că este posibil ca sucursala din El Salvador a firmei de avocatură să fi ajutat la procesarea informaţiei pentru clienţi din întreaga lume.

Peste 11 milioane de documente, care dovedesc acţiuni întreprinse de oameni bogaţi şi celebri, precum ascunderea averilor, spălarea de bani, evitarea sancţiunilor ori a taxelor, au fost făcute publice în urma unei scurgeri de documente interne ale firmei panameze de avocatură Mossack Fonseca.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici