Schimbările la nivelul monarhiei britanice: În ce situaţie poate deveni Prinţul William rege / Ce titlu regal ar purta Camilla dacă William urcă pe tron

  • Prinţul William ar deveni rege doar dacă Charles este complet incapabil, din punct de vedere medical, să mai exercite atribuţiile regale.
  • Regina consoartă Camilla ar deveni ,,văduva unui rege", dacă William urcă pe tron.
2714 afișări
Imaginea articolului Schimbările la nivelul monarhiei britanice: În ce situaţie poate deveni Prinţul William rege / Ce titlu regal ar purta Camilla dacă William urcă pe tron

Schimbările la nivelul monarhiei britanice: În ce situaţie poate deveni Prinţul William rege/Ce titlu regal ar purta Camilla dacă William ajunge la tron

Odată cu vestea că Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu o formă de cancer, activitatea familiei regale a fost împărţită între membrii săi. Cu toate acestea, există o serie de schimbări care ar avea loc în situaţia în care Prinţul William urcă pe tron, inclusiv în legătură cu titlul purtat de Camilla.

În această perioadă, angajamentele monarhului britanic au fost preluate de către membrii familiei: Prinţesa Anne, Regina consoartă Camilla, Prinţul William şi Prinţesa Kate.

Totuşi, titlul regal al Camillei ar suferi schimbări dacă William ar ajunge la tron.

Ce se întâmplă dacă Charles devine prea bolnav pentru a-şi exercita rolul de monarh?

Dacă Regele nu îşi poate exercita temporar atribuţiile, există o serie de reguli care prevăd ca acestea să fie preluate de ,,consilieri de stat”, care pot fi numiţi să acţioneze în numele monarhului. Aceştia pot semna documente sau să participe la anumite reuniuni ale Consiliului Privat, dar nu pot numi, spre exemplu, un nou prim-ministru.

Potrivit CNN, în situaţia în care Charles ar deveni complet incapabil să îşi exercite atribuţiile regale, iar statul nu ar mai funcţiona corespunzător, atunci atribuţiile ar fi preluate de un regent. Recency Act, întocmit în anul 1937, prevede ca în această situaţie să urce la tron următorul în linia succesorală, care în acest caz ar fi Prinţul William. Totuşi, incapacitatea regelui de a-şi exercita îndatoririle trebuie să fie justificată medical.

Ce se întâmplă dacă William ajunge rege?

Odată ce William ar urca pe tron, titlul regal purtat de Camilla ar avea de suferit. Potrivit expertului regal Richard Fitzwilliams, citat de Metro News, ,,Camilla ar fi un fel de regină Dowager”, care s-ar traduce prin ,,văduva unui rege”.

Totodată, Camilla şi-ar continua angajamentele şi ar rămâne dedicată instituţiei pe care Charles a condus-o în calitate de monarh.  

O situaţie care poate fi considerată asemănătoare s-a produs la moartea regelui George al VI-lea, atunci când soţia sa şi mama Elisabetei a II-a, regina Elizabeth Angela Marguerite Bowes-Lyon, a luat titlul de Regină-mamă, pentru a nu se produce confuzii în rândul publicului.

Luni, familia regală a anunţat că regele Charles al III-lea a fost depistat cu o formă de cancer, fără a da alte detalii. Până în acest moment, tratamentul decurge bin, iar regele Charles se simte bine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici