Şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică a vizitat centrala nucleară Zaporojia

Rafael Grossi, şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, a vizitat centrala nucleară Zaporojia. Grossi a fost escortat de o echipă de militari ruşi. Unitatea este ocupată de ruşi de aproape doi ani.

240 afișări
Imaginea articolului Şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică a vizitat centrala nucleară Zaporojia

Şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică a vizitat centrala nucleară Zaporojia

Şeful agenţiei ONU a mers la unitatea din Zaporojia, cea mai mare centrală nucleară din Europa, potrivit Sky News. Rafael Grossi urmăreşte să vadă dacă unitatea poate funcţiona cu un număr redus de angajaţi şi cu rezerve vechi de combustibil.

Rusia a preluat controlul asupra celei mai mari centrale nucleare din Europa, după invazia Ucrainei în urmă cu aproape doi ani. Ulterior, au fost numeroase discuţii cu privire la siguranţa centralei, din cauza luptelor din zonă. În prezent, cele şase reactoare nucleare sunt inactive.

Zaporojia a fost unul dintre unităţile cheie ale Ucrainei, garantând atât nevoile interne de energie ale ţării, cât şi exporturi substanţiale de energie electrică.

Luna trecută, Ucraina a anunţat că intenţionează să construiască noi instalaţii de energie nucleară la sfârşitul acestui an, pentru a compensa pierderea centralei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici