Scholz, "foarte iritat" de o declaraţie a lui Erdogan. Turcia încearcă să se alăture unei organizaţii dominate de China şi Rusia

Marţi, cancelarul german Olaf Scholz a declarat că este "foarte iritat" de încercările Turciei de a se alătura unui organism de securitate din Asia Centrală dominat de Rusia şi China.

19618 afișări
Imaginea articolului Scholz, "foarte iritat" de o declaraţie a lui Erdogan. Turcia încearcă să se alăture unei organizaţii dominate de China şi Rusia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că vizează aderarea Turciei la Organizaţia de Cooperare de la Shanghai. Turcia este, de asemenea, membră a alianţei de apărare NATO, informează Reuters.

"Aceasta nu este o organizaţie care aduce o contribuţie importantă la o bună coexistenţă globală", a declarat Scholz la Adunarea Generală a ONU de la New York, după întâlnirea cu Erdogan.

"Aşa că sunt foarte iritat de această evoluţie. Dar, în cele din urmă, este important să ne punem de acord asupra a ceea ce ne determină să clarificăm faptul că războiul rusesc împotriva Ucrainei ar putea să nu aibă succes", a declarat el.

Separat, Scholz a declarat că orice referendum organizat în teritoriile din estul Ucrainei care au fost capturate de forţele ruseşti sunt "referendumuri false" care nu pot fi acceptate.

De asemenea, el a spus că se pare că Rusia ar putea încerca încă o dată să oprească exporturile de grâu ucrainean - lucru pe care atât Turcia, cât şi Germania au urmărit să îl împiedice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici