Scholz nu vrea ca NATO să se implice în Ucraina şi e preocupat de situaţia ucrainenilor şi ruşilor

Cancelarul german, Olaf Scholz, a insistat, la întâlnirea cu secretarul general NATO Jens Stoltenberg, ca Alianţa Nord-Atlantică să nu se implice în conflictul militar dintre Rusia şi Ucraina, declarându-se preocupat de situaţia refugiaţilor ucraineni, dar şi de cea a oamenilor de rând din Rusia.

2514 afișări
Imaginea articolului Scholz nu vrea ca NATO să se implice în Ucraina şi e preocupat de situaţia ucrainenilor şi ruşilor

Scholz nu vrea ca NATO să se implice în Ucraina şi e preocupat de situaţia ucrainenilor şi ruşilor

Suntem afectaţi profund de situaţia oamenilor din Ucraina. Acest război trebuie să se încheie rapid. Sunt preocupat şi de viitorul tinerilor ruşi, atraşi în acest război fără sens. Preşedintele Putin este responsabil pentru toate victimele din Ucraina", a afirmat Olaf Scholz, potrivit publicaţiei Der Spiegel, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o joi la Berlin cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Cancelarul Germaniei a reafirmat că, deşi a acceptat furnizarea de armament Ucrainei, se opune ferm implicării Alianţei Nord-Atlantice în conflict.

La rândul său, Jens Stoltenberg i-a cerut preşedintelui rus, Vladimir Putin, să evite escaladarea conflictului şi să oprească imediat confruntările militare. „Acesta este războiul lui Putin, el trebuie să îl oprească, trebuie să revină la calea diplomaţiei", a afirmat Jens Stoltenberg.

Secretarul general NATO a cerut Germaniei să asume responsabilităţi mai mari. „Germania se află în inima Europei şi a alianţei transatlantice. Trebuie să demonstreze solidaritate", a subliniat Jens Stoltenberg.

Joi dimineaţă, într-o intervenţie prin videoconferinţă în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului Germaniei, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a cerut Guvernului de la Berlin să furnizeze mai mult armament armatei ucrainene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici