Scholz: Uniunea Europeană ar putea impune noi sancţiuni asupra Rusiei

Germania şi Uniunea Europeană sunt în măsură să decidă asupra unor noi sancţiuni împotriva statului condus de Putin în cazul în care acesta decide să invadeze Ucraina, fapt ce nu poate fi exclus, a declarat marţi cancelarul Olaf Scholz.

563 afișări
Imaginea articolului Scholz: Uniunea Europeană ar putea impune noi sancţiuni asupra Rusiei

Scholz a spus că recunoaşterea de către Rusia a celor două regiuni separatiste Luhansk şi Doneţk din estul Ucrainei nu este compatibilă cu dreptul internaţional şi pune în pericol suveranitatea Ucrainei.

„Nu putem accepta acest lucru”, a spus Scholz, citat de postul RTL, adăugând că respectarea graniţelor este importantă pentru pacea în Europa.

„Dacă toată lumea din Europa începe să răsfoiască cărţile de istorie acolo unde înainte erau graniţele, atunci avem o perioadă foarte tulburătoare în faţă”, a adăugat Scholz, notează Reuters.

Întrebat despre securitatea energetică şi viitorul aprovizionării cu gaze, Sholz a spus că Germania şi UE trebuie să facă tot ce le stă în putinţă pentru a se asigura că gazul poate fi obţinut în moduri diferite.

„Este important ca noi, ca UE, dar şi ca Republică Federală Germană, să facem tot ce putem pentru a ne spori securitatea energetică”, a mai adăugat cancelarul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici