Şcolile rămân deschise în multe ţări din Europa

  • Europa se baricadează în faţa coronavirusului cu restricţii sanitare dure, dar în majoritatea statelor şcolile rămân deschise.
  • Spania, Italia şi Germania au reuşit să menţină focarele de Covid sub control în sistemul de învăţământ, în timp ce autorităţile din Irlanda şi Cehia au închis toate şcolile.
  • Cu toate că, rata infectărilor nu depăşeşte nicăieri în şcolile din Europa 2 sau 3 procente, un expert de la Oxford propune suspendarea clasele pentru 2 săptămâni, ca să fie controlată transmiterea virusului.
1052 afișări
Imaginea articolului Şcolile rămân deschise în multe ţări din Europa

Şcolile rămân deschise în multe ţări din Europa

Spania are foarte puţine şcoli închise din cauza focarelor, iar numărul claselor suspendate în regiunea Madrid ajunge la 1700 şi 30.000 de elevi sunt izolaţi. Numărul elevilor aflaţi în izolare nu depăşeşte 5% din totalul copiilor şcolarizaţi în regiune.

Maria Andriescu locuieşte în Spania şi se teme că suspendarea orelor ar fi o mare problemă pentru păstrarea unui loc de muncă. Toţi elevii merg la cursuri în grupuri de convieţuire, care nu se amestecă, iar predarea online nu a fost introdusă decât la universităţi.

Italia este una din ţările europene care au reuşit să menţină rata infectărilor din şcoli la un nivel aproape nesemnificativ.

Bilanţul după prima lună de şcoală demonstrează că normele de igienă sanitară au funcţionat. Doar 0,08% dintre studenţi şi 0,13% dintre profesorii din Italia s-au infectat, iar guvernul distribuie, zilnic, două milioane de măşti de protecţie în cele 18.000 de şcoli din Italia.

„Lucrăm zi şi noapte ca să aducem elevii, la şcolă, în siguranţă. Fără excese şi fără forţărri, dar găsind echilibrul între două drepturi sfinte: acela al educaţiei şi al siguranţei sanitare”, spune Lucia Azzolina ministrul italian al Educaţiei.

Situaţia nu este la fel de bună în alte zone din Europa. Cehia şi Irlanda au închis şcolile laolaltă cu barurile şi restaurantele, iar un district din Bavaria intră din nou în lockdown.

Germania este unul din statele europene care înregistrează cazuri zilnice la un nivel record de la ridicarea restricţiilor din primul val de Covid19.

Elevii sunt obligaţi să poarte măşti pe holuri, în timpul pauzelor şi când intră în clasă, dar în bănci pot să stea fără mască.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici