Scrutinul parlamentar din SUA va reconfigura mandatul preşedintelui Biden, indiferent de rezultat

Preşedintele Joseph Biden îşi va reconfigura priorităţile pentru următorii doi ani, indiferent de rezultatul scrutinului parlamentar intermediar aflat în derulare, în contextul în care miza liderului de la Casa Albă o reprezintă alegerile prezidenţiale din 2024.

1760 afișări
Imaginea articolului Scrutinul parlamentar din SUA va reconfigura mandatul preşedintelui Biden, indiferent de rezultat

Scrutinul parlamentar din SUA va reconfigura mandatul preşedintelui Biden, indiferent de rezultat

La nivel public, preşedintele Biden, implicat activ în campania electorală a Partidului Democrat, s-a declarat optimist în legătură cu rezultatul scrutinului legislativ intermediar. Însă, în culise, consilierii prezidenţiali elaborează planuri de urgenţă pentru scenariul în care Partidul Republican (opoziţie) ar obţine controlul asupra Camerei Rerprezentanţilor şi chiar asupra Senatului.

"I-ar face viaţa mai dificilă preşedintelui", a afirmat un consilier politic de rang înalt, citat de agenţia The Associated Press.

Indiferent de rezultat, alegătorii americani vor reconfigura priorităţile Administraţiei Biden în următorii doi ani.

În prima jumătate a mandatului, preşedintele a propus o serie de planuri masive pentru abordarea efectelor pandemiei, pentru reconstruirea infrastructurii, pentru gestionarea schimbărilor climatice şi pentru intensificarea competitivităţii în raport cu China.

Acum, consilierii prezidenţiali pun accentul pe menţinerea acelor câştiguri şi pe susţinerea guvernanţei eficiente, în perspectiva scrutinului prezidenţial din 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
alegeri,
biden

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici