Scufundarea navei sud-coreene în martie a fost provocată de o torpilă nord-coreeană - VIDEO

Coreea de Sud dispune de "dovezi concludente" care demonstrează că scufundarea unei nave militare în martie a fost provocată de o torpilă nord-coreeană, această concluzie rezultând în urma analizării epavei, informează agenţia Yonhap.

202 afișări
Imaginea articolului Scufundarea navei sud-coreene în martie a fost provocată de o torpilă nord-coreeană - VIDEO

Scufundarea navei sud-coreene în martie a fost provocată de o torpilă nord-coreeană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O echipă internaţională de anchetă creată după scufundarea la 26 martie a navei Cheonan urmează să prezinte concluziile joi. Guvernul de la Seul a promis "un răspuns energic" dacă se va dovedi că Phenianul este responsabil de explozia care a provocat moartea a 46 de militari sud-coreeni.

"Analiza bucăţilor metalice şi a urmelor de explozibil descoperite pe nava Cheonan ne-a permis să obţinem dovezi concludente că a avut loc un atac cu torpilă nord-coreean", precizează surse militare sud-coreene.

Urmele de explozibil au o compoziţie similară cu substanţele descoperite într-o torpilă nord-coreeană descoperită acum şapte ani.

Presa sud-coreeană susţine că au fost descoperite şi fragmente aparţinând propulsorului unei torpile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici