Se redeschide metroul din Harkov. Mii de oameni l-au folosit ca adăpost în timpul bombardamentelor

Metroul din Harkov îşi va relua activitatea după luni de zile în care a servit drept adăpost, a anunţat primarul oraşului, potrivit CNN.

399 afișări
Imaginea articolului Se redeschide metroul din Harkov. Mii de oameni l-au folosit ca adăpost în timpul bombardamentelor

Se redeschide metroul din Harkov. Mii de oameni l-au folosit ca adăpost în timpul bombardamentelor

Ihor Terekhov, primarul oraşului Harkov din nord-estul Ucrainei, a declarat că sistemul de metrou al oraşului îşi va relua operaţiunile marţi, după luni de zile în care a servit drept adăpost pentru cetăţenii care căutau să scape de bombardamentele ruseşti.

„Mâine, pe 24 mai, vom deschide metroul", a declarat Terekhov.

Metroul va avea un program diferit.

„Toate liniile vor fi lansate. Traficul la metrou se va desfăşura de la ora 7:00 până la ora 19:00. Intervalele nu vor fi aceleaşi ca în timp de pace. Depozitul metroului a fost avariat în timpul bombardamentelor şi bombardamentelor, aşa că intervalele vor fi mai lungi", a precizat primarul din Harkov.

Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, a fost intens bombardat de ruşi şi numeroşi locuitori s-au refugiat în subteran.

„Dacă este necesar, oamenii pot folosi metroul ca adăpost antiaerian, în special pasajele subterane ale metroului", a mai spus Terekhov.

Metroul din Harkov a devenit un adăpost din primele ore ale invaziei ruseşti din 24 februarie. Locuitorii au ocupat băncile, treptele şi podelele staţiilor, precum şi vagoanele de metrou.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici