Sebastian Kurz, cel mat tânăr premier din Europa, îşi doreşte dezvoltarea relaţiilor dintre Austria şi Israel

Sebastian Kurz, noul cancelar al Austriei, a declarat, marţi, că îşi doreşte să dezvolte relaţiile bilaterale cu Israelul, în pofida faptului că Guvernul israelian precizase că va reduce contactele cu mininştrii de extremă-dreapta ai Executivului de la Viena, relatează Le Figaro şi Haaretz.

624 afișări
Imaginea articolului Sebastian Kurz, cel mat tânăr premier din Europa, îşi doreşte dezvoltarea relaţiilor dintre Austria şi Israel

Sebastian Kurz, cel mat tânăr premier din Europa, îşi doreşte dezvoltarea relaţiilor dintre Austria şi Israel

Sebastian Kurz (31 de ani) a devenit cancelar al Austriei şi cel mai tânăr şef de Guvern din Europa, în urma unui acord între Partidul Popular (OVP, centru-dreapta, conservator) şi Partidul Libertăţii (FPOe, extremă-dreaptă) pentru formarea noului guvern de la Viena.

”Este indicat clar în programul nostru de guvernare că dorim să aprofundăm relaţiile bilaterale cu Israelul”, a scris Kurz pe Twitter, după o întrevedere cu ambasadorul Israelului de la Viena.

După cooptarea FPOe la guvernare, premierul Israelului Benjamin Netanyahu, şi-a exprimat rezervele faţă de relaţiile de lucru cu miniştrii partidului de extremă-dreapta. Ulterior, Kurz s-a declarat optimist şi a precizat că va ”înlătura aceste rezerve în lunile următoare”.

La rândul său, Heinz-Christian Strache, preşedintele FPOe şi vicecancelar al Austriei, a afirmat că îşi doreşte relaţii ”cinstite şi durabile” cu Israelul , adăugând că partidul său este unul dintre principalii actori în lupta împotriva antisemitismului în Austria şi în Europa.

În anul 2000, Israelul a suspendat relaţiile cu Austria pentru a protesta faţă de intrarea la guvernare a FPOe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici