Secretarul american al Apărării, în vizită-surpriză în Afganistan

Secretarul american al Apărării, Robert Gates, a ajuns luni într-o vizită-surpriză în Afganistan, unde intenţionează să inspecteze trupele din estul şi sudul ţării şi să aibă întrevederi cu preşedintele Hamid Karzai şi cu generalul David Petraeus, comandantul ISAF.

20 afișări
Imaginea articolului Secretarul american al Apărării, în vizită-surpriză în Afganistan

Secretarul american al Apărării, în vizită-surpriză în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vizita lui Gates are loc la mai puţin de o săptămână după ce un atac al forţelor internaţionale din Afganistan s-a soldat cu moartea a nouă copii afgani.

Conform autorităţilor afgane, membrii Forţei internaţionale de asistenţă pentru securitate (ISAF) au ucis nouă copii care adunau lemne, într-o operaţiune desfăşurată la numai zece zile după un incident similar, soldat cu moartea a 65 de civili.

Forţa internaţională, care a demarat o anchetă, afirmă că victimele au fost ucise, dintr-o eroare, de echipajul unui elicopter de luptă, ajuns în zonă după un atac al rebelilor asupra unei baze militare americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici