Secretarul american al Justiţiei, William Barr, o invită pe Ana Birchall în vizită la Washington în septembrie

Secretarul american al Justiţiei, William Barr, a invitat-o, luni, pe Ana Birchall, ministrul român al Justiţiei în exerciţiu, să efectueze o vizită la Washington în septembrie.

1153 afișări
Imaginea articolului Secretarul american al Justiţiei, William Barr, o invită pe Ana Birchall în vizită la Washington în septembrie

William Barr o invită pe Ana Birchall în vizită la Washington în septembrie

"Procurorul general Barr a invitat-o astăzi pe Ana Birchall, ministrul român al Justiţiei, la o întâlnire la Washington în septembrie. Departamentul american al Justiţiei a colaborat strâns cu Ana Birchall şi o consideră un partener vital şi de încredere în lupta contra corupţiei. Conducerea ei intervine într-un moment vital pentru România, unde controversele au generat semne de întrebare privind angajamentul României în favoarea valorilor statului de drept, au redus încrederea publică şi au generat preocupări din ce în ce mai mari la nivelul comunităţii internaţionale. Sub conducerea lui Birchall, România poate fi din nou un model în regiune pentru progrese în problematica anticorupţie", anunţă Departamentul Justiţiei din Statele Unite.

"Procurorul general şi ministrul Birchall s-au întâlnit prima dată în iunie, la Bucureşti (România), unde ministrul Birchall a găzduit o reuniune ministerială a miniştrilor Justiţiei şi Afacerilor Interne din SUA şi UE, în timpul Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene. În cursul întâlnirii bilaterale, procurorul general şi ministrul au discutat despre Parteneriatul Strategic SUA-România, care este important pentru securitatea şi prosperitatea ambelor naţiuni. Relaţia apropiată de colaborare între instituţiile din România şi Statele Unite au avut drept rezultat succese semnificative comune în combaterea infracţionalităţii transfrontaliere, mai ales în zone precum fraude cibernetice, trafic de droguri şi de persoane. Aceste succese au protejat cetăţenii ambelor ţări", precizează Departamentul Justiţiei de la Washington.

"În mod special, în cursul întrevederii din iunie, ministrul Birchall a evidenţiat angajamentul de a garanta că România ia toate măsurile necesare pentru consolidarea legilor anticorupţie şi a procedurilor. În cursul întâlnirii din septembrie, procurorul general şi ministrul vor discuta despre modul în care Departamentul Justiţiei îi poate oferi asistenţă ministrului şi Ministerului ei în această sarcină vitală. Departamentul Justiţiei salută această oportunitate de a avea o nouă întâlnire cu un partener valoros şi de încredere care asumă angajamentul de a lupta pentru statul de drept", subliniază Departamentul american al Justiţiei.

Premierul Viorica Dăncilă a decis înlocuirea Anei Birchall din funcţia de ministru al Justiţiei. Dăncilă a transmis, luni, la Palatul Cotroceni propunerile de miniştri, decise în Comitetul Executiv al partidului de săptămâna trecută, au declarat surse politice pentru agenţia MEDIAFAX. CEx a stabilit, vineri, ca Dana Gîrbovan să fie propusă la Ministerul Justiţiei, Mihai Fifor la conducerea MAI, senatorul Şerban Valeca la portofoliul Educaţie, Ana Birchall vicepremier pentru parteneriate, iar Iulian Iancu vicepremier pe probleme economice, a anunţat preşedintele PSD, premierul Viorica Dăncilă. Premierul a explicat că vrea la Ministerul Justiţiei pe cineva din rândul magistraţilor, neînregimentat politic.

Taguri:
sua,
românia,
birchall

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici