Şefa FMI: "Criza economică nu se va încheia nici în 2023"

FMI va reduce previziunile de creştere globală din cauza războiului din Ucraina şi pandemiei de coronavirus.

3667 afișări
Imaginea articolului Şefa FMI: "Criza economică nu se va încheia nici în 2023"

FMI va reduce previziunile de creştere globală din cauza războiului din Ucraina şi pandemiei de Coronavirus

Şocul inflaţionist cauzat de invadarea Ucrainei de către Rusia şi de pandemia în curs este „o criză deasupra unei crize”, spune şeful Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva. 

Rusia şi Ucraina asigură 28% din exporturile globale de grâu, iar preţurile alimentelor, energiei şi altor mărfuri sunt în creştere, scrie The Guardian.

Rusia şi Belarus furnizează 40% din potasiu, un îngrăşământ esenţial agriculturii la nivel mondial. 

Preţurile cerealelor şi porumbului au stârnit îngrijorare cu privire la impactul asupra ţărilor mai sărace dependente de importuri.

Kristalina Georgieva , directorul general al FMI, a preconizat că creşterea globală va încetini şi în anul  2023. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici