Şeful companiei energetice de stat ucrainene s-a numit singur şef al centralei nucleare din Zaporojia

Petro Kotin, şeful companiei energetice de stat din Ucraina, Energoatom, a declarat că s-a numit singur în funcţia de director al centralei nucleare din Zaporojia, potrivit Sky News.

379 afișări
Imaginea articolului Şeful companiei energetice de stat ucrainene s-a numit singur şef al centralei nucleare din Zaporojia

Şeful companiei energetice de stat ucrainene s-a numit singur şef al centralei nucleare din Zaporojia

Vinerea trecută, directorul centralei, Ihor Murashov, a fost capturat de ruşi în timp ce se întorcea de la serviciu şi, după ce a fost legat la ochi, a fost dus într-o direcţie necunocută.

El a fost eliberat luni, după ce ar fi fost forţat să facă declaraţii false în faţa camerei de filmat, potrivit lui Petro Kotin. Ca urmare, şeful Energoatom a decis să preia şi conducerea centralei ocupate de ruşi.

Bombardamentele din apropierea centralei din sudul Ucrainei au provocat nelinişte în întreaga lume. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc pentru atacurile din zona centralei.

Rusia a ocupat centrala în martie şi de atunci o controlează. Oficialii ucraineni susţin că ruşii au încercat să intimideze personalul pentru a menţine centrala în funcţiune, prin bătăi şi alte abuzuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici