Şeful de cabinet al lui Vladimir Putin, numit de Medvedev primar al Moscovei

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, l-a numit vineri în postul de primar al Moscovei pe Serghei Sobianin, şeful de cabinet al premierului Vladimir Putin, în urma demiterii lui Iuri Lujkov, au anunţat agenţiile de presă ruse.

41 afișări
Imaginea articolului Şeful de cabinet al lui Vladimir Putin, numit de Medvedev primar al Moscovei

Şeful de cabinet al lui Vladimir Putin, numit de Medvedev (Foto) primar al Moscovei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am luat decizia de a prezenta candidatura dumneavoastră Consiliului municipal, pentru ca dumneavoastră să fiţi confirmat în postul de primar al Moscovei", i-a spus Medvedev lui Serghei Sobianin, pe care l-a primit la reşedinţa sa din Gorki, în apropiere de capitala rusă, potrivit agenţiilor.

Primarul Moscovei, care are statut de guvernator, este numit de Kremlin, după o reformă impusă în 2004 de Vladimir Putin, în acea perioadă preşedinte.

Iuri Lujkov, care conducea capitala rusă de 18 ani şi era unul dintre politicienii cei mai importanţi, capabili să ţină piept Kremlinului, a fost demis la sfârşitul lunii septembrie de Medvedev, în urma unui conflict politic aprins.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici