Şeful Dumei de Stat ameninţă că Rusia va revendica Alaska de la Statele Unite. Ruşii propun organizarea unui referendum

Preşedintele Camerei inferioare a parlamentului rus a ameninţat miercuri că va "revendica" Alaska dacă Statele Unite vor îngheţa sau confisca activele ruseşti ca pedeapsă pentru invazia în Ucraina.

33124 afișări
Imaginea articolului Şeful Dumei de Stat ameninţă că Rusia va revendica Alaska de la Statele Unite. Ruşii propun organizarea unui referendum

"America să îşi amintească întotdeauna: există o bucată de teritoriu, Alaska", a declarat Viaceslav Volodin la ultima sesiune a parlamentului, Duma de Stat, înainte de a intra în vacanţa de vară, potrivit The Moscow Times.

"Când încearcă să ne gestioneze resursele în străinătate, să se gândească înainte de a acţiona că şi noi avem ceva de luat înapoi", a spus Volodin.

El a precizat că vicepreşedintele Piotr Tolstoi a propus organizarea unui referendum în rândul locuitorilor din Alaska pentru a se alătura Rusiei.

"Noi nu ne amestecăm în afacerile lor interne", a mai spus Volodin, după aplauzele deputaţilor din Duma de Stat.

Volodin a sugerat anterior că Moscova ar putea, de asemenea, să confişte activele ruseşti ale ţărilor "ostile" ca represalii la propunerea SUA de a vinde activele oligarhilor ruşi confiscate pentru a reconstrui Ucraina.

Se speculează că ruşii au ajuns pentru prima dată în Alaska în anii 1600. Expediţiile comerciale regulate de vânătoare de blănuri între Siberia şi Alaska au început în anii 1740, moment în care au început să apară aşezări ruseşti pe coasta Alaskăi.

Rusia a vândut Alaska Statelor Unite în 1867 pentru 7,2 milioane de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici