Şeful NATO: Există un risc real ca Vladimir Putin să nu se oprească cu Ucraina dacă va obţine o victorie militară / Sprijinul nostru pentru Ucraina nu este caritate. Este o investiţie în securitatea noastră

Există un "risc real" ca preşedintele rus Vladimir Putin să nu se oprească cu Ucraina dacă va obţine o victorie militară în această ţară, a avertizat joi şeful NATO, Jens Stoltenberg.

544 afișări
Imaginea articolului Şeful NATO: Există un risc real ca Vladimir Putin să nu se oprească cu Ucraina dacă va obţine o victorie militară /  Sprijinul nostru pentru Ucraina nu este caritate. Este o investiţie în securitatea noastră

Şeful NATO: Există un risc real ca Vladimir Putin să nu se oprească cu Ucraina

'Risc real' ca Vladimir Putin să nu se oprească cu Ucraina dacă va obţine victoria militară, afirmă şeful NATO

Există un "risc real" ca preşedintele rus Vladimir Putin să nu se oprească cu Ucraina dacă va obţine o victorie militară în această ţară, a avertizat joi şeful NATO, Jens Stoltenberg.

Această perspectivă este un motiv major pentru NATO să continue să sprijine militar Kievul, a subliniat Stoltenberg.

"Dacă Putin câştigă în Ucraina, există un risc real ca agresiunea sa să nu se oprească acolo. Sprijinul nostru nu este caritate. Este o investiţie în securitatea noastră ... Singura modalitate de a ajunge la o soluţie justă şi durabilă este de a-l convinge pe preşedintele Putin că nu va câştiga pe câmpul de luptă. Iar singura modalitate de a ne asigura că preşedintele Putin îşi dă seama că nu câştigă pe câmpul de luptă este să continuăm să sprijinim Ucraina", a spus şeful NATO.

Comentariile secretarului general al NATO au fost făcute în contextul în care sprijinul pentru continuarea ajutorului acordat Ucrainei a scăzut în Statele Unite şi în Uniunea Europeană ca urmare a manevrelor politice interne.

În Statele Unite, republicanii din opoziţie s-au opus acordării unui ajutor militar suplimentar din partea SUA, în timp ce în UE, Ungaria a împiedicat aprobarea unui pachet de 50 de miliarde de euro pentru stabilizarea finanţelor Ucrainei, afectată de război.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici