Şeful ONU la startul COP28: 2023 va fi cel mai fierbinte an din istoria omenirii. Este un colaps climatic în timp real

Secretarul general al ONU, António Guterres, a declarat că 2023 va fi cel mai fierbinte an din istoria omenirii. Este un colaps climatic în timp real care ar trebui să dea fiori liderilor mondiali, a mai spus Guterres în prima zi a summitului COP28 privind clima.

534 afișări
Imaginea articolului Şeful ONU la startul COP28: 2023 va fi cel mai fierbinte an din istoria omenirii. Este un colaps climatic în timp real

Şeful ONU la startul COP28: 2023 va fi cel mai fierbinte an din istoria omenirii. Este un colaps climatic în timp real

Anul acesta va fi cel mai fierbinte an din istoria omenirii, a declarat şeful Organizaţiei Naţiunilor Unite, la startul summitului COP28, potrivit BBC.

António Guterres a mai spus că recordul demonstrează că „trăim un colaps climatic în timp real". El a implorat comunitatea internaţională să acţioneze şi să respecte angajamentele privind clima, spunând că realitatea ar trebui „să dea fiori reci liderilor mondiali".

În discursul său, Guterres a mai declarat că nivelul mării şi temperatura la suprafaţa mării au bătut recorduri şi că stratul de gheaţă din Antarctica a atins un minim record.

„În acest an, comunităţile din întreaga lume au fost lovite de incendii, inundaţii şi temperaturi caniculare... Încălzirea globală record ar trebui să le dea fiori pe şira spinării liderilor mondiali. Şi ar trebui să îi determine să acţioneze”, a spus António Guterres

Comentariile sale au fost făcute în timp ce Organizaţia Meteorologică Mondială a anunţat că este „aproape sigur" că în 2023 a fost doborât recordul global de temperatură.

Există temeri că situaţia ar putea fi mai gravă din cauza fenomenului El Niño.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici