Şeful OSCE va efectua o vizită la Moscova, pe 7 mai, pentru a discuta despre criza din Ucraina

Şeful în exerciţiu al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), Didier Burkhalter, se va deplasa, pe 7 mai, la Moscova, pentru a încerca să reducă tensiunile legate de criza din Ucraina, a anunţat duminică Kremlinul.

130 afișări
Imaginea articolului Şeful OSCE va efectua o vizită la Moscova, pe 7 mai, pentru a discuta despre criza din Ucraina

Şeful OSCE va efectua o vizită la Moscova, pe 7 mai, pentru a discuta despre criza din Ucraina

"Este foarte important să luăm măsuri eficiente la nivel internaţional, în special prin intermediul OSCE, pentru a detensiona situaţia din Ucraina", a afirmat Kremlinul, într-un comunicat publicat la sfârşitul unei convorbiri telefonice între preşedintele rus, Vladimir Putin, şi cancelarul german, Angela Merkel.

"În acest context, şeful în exerciţiu al OSCE, Didier Burkhalter, va efectua o vizită la Moscova, pe 7 mai", a anunţat serviciul de presă al preşedintelui rus.

Potrivit Kremlinului, în cursul convorbirii cu Merkel, Putin a "subliniat necesitatea de a iniţia un dialog direct între autorităţile de la Kiev şi reprezentanţii regiunilor din sud-estul Ucrainei".

La rândul său, Angela Merkel a confirmat că Burkhalter va face o vizită, miercuri, la Moscova.

Ea a adăugat că şeful OSCE "va discuta, în special, despre organizarea unor mese rotunde, sub egida OSCE, pentru a facilita un dialog naţional în Ucraina, înaintea alegerilor prezidenţiale", prevăzute să aibă loc pe 25 mai, a anunţat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al cancelarului german, Christiane Witz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici