Şeful securităţii cibernetice germane, bănuit de presupuse contacte cu serviciile secrete ale Moscovei

Arne Schönbohm nu ar mai avea încrederea ministrului de Interne Nancy Faeser.

1501 afișări
Imaginea articolului Şeful securităţii cibernetice germane, bănuit de presupuse contacte cu serviciile secrete ale Moscovei

Şeful securităţii cibernetice germane, bănuit de presupuse contacte cu serviciile secrete ale Moscovei

Şeful cybersecurity din Germania este investigat şi ar putea fi demis din cauza relaţiilor sale neclare cu serviciile de informaţii ruse. Arne Schönbohm nu mai are încrederea ministrului de Interne, Nancy Faeser, care a anulat tradiţionala prezentare comună a raportului anual al Oficiului Federal pentru Securitate Cibernetică, pe care îl prezidează Schönbohm.

Ţinta este aşa-numitul German Cyber ​​​​Security Council, o asociaţie fondată de acelaşi funcţionar în urmă cu zece ani şi recent subiect de puternice critici pentru cooperarea strânsă cu serviciile secrete de la Moscova. Potrivit unui material difuzat pe postul ZDF, a doua reţea publică, Schönbohm, chiar dacă nu mai este la cârmă, ar fi în continuare în contact permanent cu organizaţia care reuneşte experţi şi companii publice şi private.

În august, şeful securităţii cibernetice germane a participat la jubileul asociaţiei, unde a ţinut discursul principal. Un indiciu puternic al relaţiilor ambigue ale Consiliului de Securitate Cibernetică cu Moscova este prezenţa în rândul asociaţilor săi, până de curând, a Protelion, o companie germană-soră a grupului rus O.A.O Infotecs, fondată de un fost agent KGB. Potrivit ZDF, fondatorul ar fi fost premiat pentru meritele sale de Vladimir Putin.

În acest timp, creşte îngrijorarea că infrastructura critică a Germaniei este vizată de ruşi din cauza sprijinului acorat de Berlin pentru Ucraina. Mai ales după ce un aparent act de sabotaj, din weekendul trecut, a paralizat întregul trafic feroviar din regiunile de nord-vest ale ţării, din Saxonia Inferioară până în Schleswig-Hollstein, pentru mai bine de trei ore.

La început, Deutsche Bahn spusese că este un defect al sistemului radio digital al trenurilor, dar ulterior guvernul a admis o cauză intenţionată.

Potrivit ministrului Transporturilor, Volker Wissing, două cabluri au fost tăiate. Un document intern al Parchetului Federal nu ar exclude rolul unui stat în actul de sabotaj, în timp ce preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Bundestagului, Anton Hofreiter, s-a referit în mod explicit la o posibilă implicare a Rusiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici