Senatorii din statul american Connecticut au votat pentru abolirea pedepsei cu moartea

Senatorii din Connecticut, un stat din nord-estul SUA, au votat joi pentru abolirea pedepsei cu moartea în statul lor. Acest text, care trebuie supus şi votului Camerei Reprezentanţilor din acest stat, înlocuieşte pedeapsa capitală cu închisoarea pe viaţă fără posibilitate de eliberare.

82 afișări
Imaginea articolului Senatorii din statul american Connecticut au votat pentru abolirea pedepsei cu moartea

Senatorii din statul american Connecticut au votat pentru abolirea pedepsei cu moartea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Senatul, cu majoritate democrată, a votat şi aprobat textul cu 20 de voturi pentru şi 16 împotrivă. Dacă şi Camera Reprezentanţilor, de asemenea cu majoritate democrată, votează textul, acesta va trebui promulgat de guvernatorul statului Connecticut Dannel Malloy, care este în favoarea acestei măsuri.

"Astăzi ar putea fi o zi istorică", a afirmat în deschiderea dezbaterilor senatorul democrat Eric Coleman.

Această măsură nu vizează decât persoanele condamnate după adoptarea acestei legi, ceea ce înseamnă că cei 11 deţinuţi care aşteaptă în prezent să fie executaţi nu vor fi scutiţi de aplicarea pedepsei capitale.

Alte patru state americane - Illinois (nord), New Jersey (est), New Mexico (sud-vest) şi New York (nord-est) - au abolit pedeapsa cu moartea în ultimii cinci ani, iar în California creşte numărul persoanelor care sunt în favoarea acestei măsuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici