Sentinţe record pentru moartea unui bebeluş în Marea Britanie

O instanţă britanică a pronunţat sentinţe record pentru mama şi tatăl vitreg ai unui bebeluş de un an şi jumătate care a murit în urma repetatelor abuzuri, fiind condamnat şi chiriaşul cuplului, pentru complicitate şi tăinuire, relatează The Independent.

18 afișări
Imaginea articolului Sentinţe record pentru moartea unui bebeluş în Marea Britanie

Bebeluşul, cunoscut de opinia publică drept "Peter" sau "Copilul P" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bebeluşul, cunoscut de opinia publică drept "Peter" sau "Copilul P", a fost găsit mort în leagănul său dintr-o casă din Tottenham, în august 2007, având multiple coaste şi încheieturi rupte. Copilul fusese abuzat de opt luni, iar asistenţii sociali îl vizitaseră de 60 de ori în acest interval, însă nu reuşiseră să dovedească abuzul părinţilor săi.

Autopsia efectuată ulterior a arătat că Peter avea 22 de răni pe tot corpul.

Mama bebeluşului, în vârstă de 27 de ani, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a fost condamnată la închisoare pe o perioadă nedeterminată, fiind eligibilă pentru eliberare condiţionată în mai mult de trei ani. Ea a petrecut, deja, 644 de zile în închisoare.

Prietenul femeii, în vârstă de 32 de ani, a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru moartea bebeluşului şi la închisoare pe viaţă pentru violarea unei fetiţe de doi ani. El ar putea fi eliberat condiţionat peste minimun zece ani.

Chiriaşul celor doi, Jason Owen (37 de ani) a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru tăinuire şi complicitate, el fiind la curent cu modul în care era tratat Peter. Owen ar putea ieşi din închisoare după aproximativ doi ani, cu eliberare condiţionată.

Surse ale poliţiei s-au declarat mulţumite de pedepse, subliniind că sunt cele mai lungi pronunţate vreodată în cazuri de abuzuri mortale asupra copiilor.

Cea mai mare organizaţie pentru protecţia copiilor din Marea Britanie, însă, s-a declarat dezamăgită de sentinţă.

"(Sentinţa, n.r.) ridică întrebarea «Cât de grav trebuie să fie abuzul pentru ca pedeapsa minimă să fie mai mare?». Bebeluşul Peter a fost abuzat în mod constant şi a suferit răni îngrozitoare. Doi dintre agresori ar putea fi în libertate în momentul în care Peter ar fi trebuit să meargă la şcoală şi să aibă toată viaţa în faţă. Cruzimea dezgustătoare a acestora i-au răpit dreptul la aşa ceva", a declarat Andrew Flanagan, directorul organizaţiei pentru copii NSPCC.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici